Practice Being Precent

Dig og din passion

Mental bevidsthed – The power of now.

Verdensmestrene behøves ikke at læse det her – de ved det – for ellers var de slet ikke blevet verdensmestre.

For at kunne navigere med udsigt til succes, både med en selv – og med det man nu har sat sig i hovedet, er man nødt til at være til stede i nuet. Man skal være kongruent. Kongruens vil her sige at der er overenstemmelse imellem det indre og ydre.
Inkongruens er ”døden” - 90% af alt foregår i underbevidstheden.

Ubevidst inkongruens er den visse ”død” . Og når jeg siger den visse død - så er det fordi man opfører sig som "En hund i et spil kegler" Det værste - man ved det ikke selv. Vi bruger normalt kun de 10% af vores mentale kapacitet - dvs vi har 90% i reservekapacitet til fri rådighed, hvis vi ellers er i kontakt med  os selv. En rigtig dejlig tanke – men også skræmmende. Det er et wake-up call som vi bare skal have med, hvis vi vil have en chance i konkurrencen.

Hvis du siger en ting, gør og siger en anden ting og føler en tredje ting.

Tro mig – det kan du ikke skjule. Om ikke andet så fanger andres underbevidshed det, eller giver dem en følelse af at her er der noget galt. For slet ikke at snakke om dem som bevidst fanger det ubeviste og bruger det strategisk imod dig.

Vi er alle født unikke - De fleste af os ved det bare ikke - Sådan lige af os selv- Det er Guds gave !
Det er bare ikke alle som er bevidste om det - ca.80% ved det ikke.
Husk at man kun kan arbejde med det, som man er bevidst om. Derfor gælder det om at få din eller dine unikke sider op til overfladen – hurtigst muligt. Så får du mere styr og ro på dig selv – Det vil give dig drive  - Og du vil tilhøre gruppen som inspirerer andre.

Hvad er det du vil med dig selv ?

-Hvad vil du opnå ?
-Hvad vil du se når du nået målet?
-Hvad vil du føle  når du når målet ?
-Hvad vil du vide at du nu ved, når du når målet ?
-Hvordan ved du – at du har nået målet ?

Man kan alt.! - Ja men vil man det ?

Så vær dig selv – og vær glad for det
hvis du så ikke er helt glad ved det du ser og hører – må du arbejde på at få justeret dig. Start nu !

Den gode nyhed – Du kan finde alt det du skal bruge inde i dig selv.
Den største del af vores mentale kapacitet ligger i det ubevidste eller underbevidstheden. ca. 90 %

Det irationelle er både styrken og svagheden. Tænk på mønten med to sider eller symbolet yin og yang.
Vores underbevidsthed er sådan en slags omvandrende kæmpe harddisk – som tager alt ind – og jeg mener alt med og uden filter– husk på det når du ikke ved hvor du har noget bestemt fra. Det kan være en underlig følelse, nogle tanker osv. Du er skal bare være bevidst om hvad du liggende på denne harddisk – Og ikke mindst hvordan din computer fortolker tingene – samt hvor det ligger henne. Det skulle gerne være din personlige Ram (også kaldet det rationelle jeg som styrer.) Hvis det kun er harddisken som styrer - er du på autopilot, et siv for vinden, eller et skib uden kompas.

Masser af selvsnak – Bliv god til at lytte til din egen selvsnak- Lyt Højt - Lyt Højere !
Det er det irationelle – der kan bygge dig op til det helt ukikke - hvis du er i kontakt med det – men det ødelægger måske også det som du har bygget op hvis du ikke er i kontakt med det, og har lidt styr på hvad der foregår i dit hoved. Så lyt og tal ordentlig til dig selv – du vil få det 10 gange tilbage

Find ind til din passion – det er her dine skjulte talenter ligger ”Gemt og måske glemt”

Find dine skjulte talenter ”lyt højt” Det er ikke talenter som bare dukker op af ingenting. – de har altid været der – Du har bare ikke lyttet højt nok - ind til du en dag, måske er det i dag du bliver bevidst om at det hele bor inde i dig ?

Faktisk ikke så svært – for dig selv at finde ud af, Lyt til dit selv – Mærk efter – hvis du ved hvad det er. Jeg havde personligt helt ubevidst fået slukket for kontakten i mange år. Det har kostet mig noget tid og nogle spildte resourcer.


Vær eller bliv bevidst om det som du bare elsker at lave – Det som du gør gang på gang – sådan helt af dig selv. Det du brænder for. Det er dig selv – hvis du ellers giver dig selv lov, til at være dig selv.   Hvis ikke – er det spild af talent.

 

Din bedste ven - er dig selv - det har intet med egoisme at gøre - nærmest tvært imod

Stol på den repons dit selv giver dig – den guider dig af et godt hjerte, tag stilling til responsen og handel derefter. Når du først bliver god til at høre efter hvad din indre stemmer siger - Har du fundet din bedste ven. Det er lidt spouke - men rigtigt.

Lad være med at focucere for meget  på det du ikke kan – men derimod på lige netop det du kan eller interesserer dig.  Det respekteres af alle.

Er du den du siger eller giver udtryk for at du er, hvor autentisk er du ? Det vil sige - Kan jeg stole på dig !
Hvis jeg spørger dig – kan du så svare – sådan lige fra hoften og helt *)autentisk:
Hvem er du ?
Hvad kan du ?
Hvad vil du ?

Og så det sidste – vær ærlig – du kan hverken narre dig selv eller andre, men slet ikke dig selv !

 Hvis du får det her på plads er du klar med 1 af tre brikker i pindsvine konceptet - Passionen

 

 

Jørn Falk - 40 år som iværksætter

Tænker du på at blive selvstændig ? Så giv dig tid til at læse min side - Håber at den kan inspirere dig til at vende et par "Sten"

Jeg er iværkssætter og konceptmager med hud og hår - og katten som altid lander på benene.

Om cirka et par års tid har jeg været iværksætter i 40 år. Det har klart givet mig en masse erfaringer,  med det at starte egen virksomhed. Det har også givet mig indsigt i mange forskellige områder, der hører til det at være iværksætter. Jeg har aldrig ønsket mig andet, og har ikke et sekund fortrudt alle de tusinder af timer jeg har har brugt på denne rejse, der er en rejse ud på det dybe vand.  Man kan nemlig ingen garantier få for, at det -som for en selv lige her og nu, ser ud som, føles som, sikkert også bliver en økonomisk succes - Men troen skal være der.

Som iværksætter man får et utroligt spændende og begivenhedsrigt liv. Et liv hvor man selv er kaptajn, selv må tage ansvaret – til gengæld for,  at man også selv kan høste roserne - Jeg oplevet det som min søn nok oplevede da han blev Ironman for første gang. Det at blive Ironman og det at være iværksætter - har rigtigt mange paralleler.

For mig har det nok mest været drevet af oplevelserne i processerne og den læring og indsigt man får ved selv først at få en god ide, så konceptudvikle ideen, og så søsætte skibet, se om det har kunnet sejle, finjustere og derefer overlade ”barnet” til andre - der simpethen elsker det daglige lange seje træk. Virksomheden skal helst bestå af både "pindsvin" og "ræve"

Vil man vide lidt, eller en del om meget – eller rigtig meget om lidt – Det er et valg.
At være så typisk entrepreneur og konceptmager, har medført at jeg har været vidt omkring i vidt forskellige brancher – Jeg har dyrket bredden, med de fordele det nu har – på beskostnng af dybden eller specialist rollen, som nu er moderne og mange i dag focuserer mere på.  Perfektion er en udmærket ting, men på rettte tid og sted.

At være en slags ”Klodshans” i startfasen, kan være et godt udgangspunkt.
Perfektion er en måde at blive bedre på – men kan også være en stopklods. Mange gode ideer strander fordi barren blev sat for højt på det forkerte tidspunkt. Der kommer for meget selvkritik ind - det kan dræbe kreativiteten og dermed ødelægge glæden og fremdriften.
- Kravene er en balance – der løbende skal afstemmes - Det er Klodshans fortællingen et godt eksempel på.

Du skal være fighter – eller have fighterånden i dig - som Ironmanden.
Det at være ”Sportsmand” er et godt udgangspunkt som iværksætter, både på den ene eller anden måde.

Stærk tro på det som du står for.
Hvis du ikke selv tror på dine ideer – hvordan forestiller du dig så – at andre skulle tro på hvad du siger og står for ? Det er som afstikker kursen.

Passion
Du skal brænde for din ide/er – hvis ikke så glem det hellere – Ingen vil tro på dig, og alt vil blive op ad bakke.

Ærlighed og troværdighed er det som holder - og medfører tillid fra dine omgivelser.
For efterhånden mange år stødte jeg ind i et kursus som hed: Kursus i troværdighed, det må ha været "guldflippertiden" i 80 erne.
Nej tænkte jeg, det er bare for meget. Det er Kejserens nye klæder om igen.

Udholdenhed, råstyrke og tålmodighed & Flid - stod der på en medalje jeg engang fik.
Jeg byggede mit første hus som 10 årig.  10 år senere købte jeg jord og bygge huse til folk.

Jeg løber aldrig tør for interesser. Keder mig aldrig.
Mit liv har været præget af mange interesser

Passionen som giver drivet

Gamle biler, knallerter, byggeri, It, filosofi, astrologi, NLP, coching, markedføring, salg og motivation - Men specielt ideudvikling og de mere bløde sider.
Hvad facinerede dig ved de forskellige ting ?

Processen i at lære nye ting og videreudvikle mig ind til jeg enten beherskede det som jeg nu havde sat mig for. - eller jeg måtte erkende at jeg var eller havde kørt ud af en forkert tangent. Det ved man når passionen forsvinder - og drivet som følge deraf også svinder.

Jeg blev i min barndom rasende og hidsig  hvis tingene ikke ville lykkes som jeg ville
Det bedste eks. Var nok den banjo jeg ville bygge - og en go-kart med "røvskubber" motor samt meget mere.

Jeg fandt dog forholdvist hurtigt ud af at der skulle skiftes strategi.

Var fast gæst på biblioteket og tog senere ofte mine børn med. En mine drenge sagde senere "Far du blev helt andægtig når du trådte ind i bilioteket. Den herlige stemning der herskede på biblioteket sidder stadigt dybt  i mig - Det var datidens "Google" - En uudtømmelig kilde af inspiration til mine projekter - Så var jeg som en fisk i vandet. Min far var sommetider noget træt af alle mine ideer.

Ting tar tid - og vil man beherske noget specielt godt - længere tid.

Mangel på tålmodighed - Både en styrke og en svaghed.
Styrken kunne bestå i at jeg hele tiden har søgt en hurtigere måde at nå målet på.
Svageheden kunne være at jeg har været for hurtig til at kassere en ide elle en vej at gå.
Lært med alderen og blevet bedre til at acceptere : Ting tar tid - men hvad Kineserne sagde ->> Tid er noget der hele tiden kommer mere af.<<